Vlees eten

Papegaaien zijn geen roofdieren. Vlees hoort niet thuis in hun voeding. Het toevallig eten van een insect of een kevertje in de natuur, mag geen gids zijn om vlees te voeren aan papegaaien in gevangenschap.

Sommige kwekers geven vb. gekookte kippennekken om hun vogels te stimuleren in het broedseizoen.

Sommige huisdieren feesten met de vleesrestjes van hun eigenaars. Vlees is voor papegaaien moeilijk te verteren. Teveel opname van eiwitten kan ernstige verstoring van het metabolisme veroorzaken en de lever of de nieren vernietigen. Daarom, op langere termijn, gaan papegaaien eerder schade dan voordeel ondervinden van het eten van vlees.

De kea (nestor notabilis) is hierop een grote uitzondering. Hij heeft een totaal andere levensstijl dan de meeste papegaaien. Deze soort leeft in de koudere streken van Nieuw-Zeeland. We weten dat hij in de natuur kleine dieren eet en ook de nesten van andere vogels leeg rooft. De gewone papegaaien zijn echter plant-eters.

Een titel van de dienst die je levert

Beschrijf de service die je wilt vermelden. Of voel je vrij om de inhoud aan te passen met de werkelijke informatie die je wilt schrijven.

Of een tussenkop om het geheel overzichtelijk te maken

Schrijf een beschrijving voor deze subkop of wijzig deze naar wens.